YOU HAD ONE JOB.

I dag ble jeg tilsendt dette bildet av en jente og jeg føler meg så målløs, men har samtidig så mye jeg vil si.

Jeg kan starte med å si at jeg er i sjokk da. Jeg skal ikke lyve: jeg er i SKIKKELIG sjokk og har alt for mange tanker akkurat nå.

Jeg vet ikke om dette er et forsøk på å fremme det såkalte "mangfoldet" eller om stylisten var jævlig forvirra. Kanskje stylisten bodde under en stein og aldri hadde sett en hijabi før? eller nei, vent! Han/hun prøvde seg sikkert på en ny vri og ville heller fremme statement? BRO, I don't know, men hvis det er noe jeg vet så er det at dette er feil på så mange måter og nå skal du høre hvorfor.


1. Hvis du skal ha en hijabi-modell så må du i det minste følge klesstilen til en jente som faktisk bruker hijab og jeg tror de fleste vet at det ikke innebærer en magetopp og et slør på hodet. Her velger denne kjeden faktisk å provosere mer enn å hjelpe - YOU HAD ONE FUCKING JOB. Altså jeg lærte dette på videregående, men hvis du skal nå frem til en viss "folkegruppe" så må du faktisk sette deg inn i deres ønsker, atferd og livsstil - og jeg kan gratulere og si at dere faila sterkt med dette.

2. Som KLESKJEDE fremmer du ikke mangfold ved å ha en mørkhudet hijabi-modell. Du fremmer mangfold hvis du klarer å lage klær for ALLE, enten om de går med lettkledde eller heldekkende klær. Budskapet må her være at man som en kjede har klart å inkludere forskjellige type mennesker med sitt design og utvalg, som videre skal føre til salg, IKKE å vise frem modellen og for å deretter late som om man har "inkludering" i sine kampanjer - what a shame.


Drømmen hadde vært om denne modellen faktisk hadde gått i klær som en hijabi faktisk går i og jeg kan love deg at det ikke er en magetopp.

Meningen er ikke å være så sinnsykt kritisk hele tiden, men å faktisk direkte si hva jeg mener fordi jeg drømmer om en fremtid med riktig preg av mangfold. Meningen min er ikke å bestemme eller dømme hvordan jenter skal gå kledd, men jeg vet at flere har reagert og at dette er langt i fra riktig og hva som faktisk er realiteten.

Jeg er rett og slett bare lei av at bedrifter og brands skal late som om de fremmer og støtter ting som mangfold og inkludering for sitt eget beste og for sitt eget «image», isteden for å virkelig vise at de støtter dette med måten de jobber og produserer på. Som jeg tidligere sa så hjelper det ikke å legge ut bilde av en mørkhudet dame hvis du kun gjør det for "trendens skyld" eller for din egen interesse - for det er så sinnsykt tydelig at mange brands gjør dette per dags dato. Gjør det heller riktig og med respekt, for å spare deg selv.

Isteden for å gi en stående applaus, tar jeg heller bare verdens største face-palm.


God natt.

Liker

Kommentarer

mirasbubble
mirasbubble,
Skal ikke lyve, jeg ble skikkelig glad når jeg så at de endelig hadde en modell med hijab. Men jo flere bilder jeg så av antrekkene hun hadde på seg, jo mer begynte jeg å rynke på bryna. Dette bildet er ikke det verste for å si det sånn. Og det er ikke så mye modellen sin skyld heller men alle rundt henne. Men hva annet kan man forvente av en gruppe mennesker som jobber med noe de ikke vet noe om og som heller ikke gidder å jobbe med den demografiske målgruppen de prøver å selge til smh.
nouw.com/mirasbubble
IP: 82.99.3.229

INSTAGRAM: @annarasmiaa