TYNGDEN DU TRENGER

Som mange av dere vet så har jeg for tiden et samarbeid med BI og har i dag tatt over deres Instagram story for å dokumentere hvordan en typisk hverdag er for meg. Jeg er en student med en hektisk hverdag hvor studier, blogging og jobb kombineres og for mange er det spennende å se hvordan jeg får tid til alt dette i løpet av 24 timer.

Til tross for den hektiske hverdagen er det så rart å tenke på at jeg snart er ferdig med Bachelorgraden min til sommeren og grugleder meg faktisk litt til det hele er over. Det er i løpet av disse tre årene at jeg føler jeg har utviklet meg mest, både som person, student og som en ressurs i dette samfunnet. I løpet av disse tre årene har jeg fått muligheter jeg har drømt om lenge og jeg har klart å oppnå ting lenge før jeg faktisk trodde de skulle bli oppfylt, og mye av dette er takket være BI.

Når jeg ble ferdig med videregående var jeg helt sikker på hva jeg ville studere og tok derfor ingen friår. Jeg ville gå i dybden av den kreative delen av business og visste at markedsføringsledelse på Handelshøyskolen BI var det perfekte valget for meg. Grunnen til hvorfor BI var det valget jeg gikk for er rett og slett fordi de var en av få handelshøgskoler i Oslo som tilba markedsføringsledelse som en fordypningslinje og ikke kun som et enkelt fag man kunne ta gjennom andre linjer. Jeg likte at de så viktigheten i markedsføring og at de prioriterte det like mye som resten av linjene.

Den dag i dag angrer jeg ikke et eneste sekund på det studievalget jeg tok for to og et halvt år siden og spesielt ikke på at jeg valgte å bli en BI-student. For det å gå på BI har åpnet utrolig mange dører for meg og jeg vil derfor ramse opp ulike grunner til hvorfor jeg anbefaler deg å ta den samme veien.

  FLINKE OG DYKTIGE FORELESERE 

Personlig er jeg avhengig av at læreren min er flink og ikke minst inspirerende. Bøker og teori kan jeg selv lese, men på skolebenken er jeg opptatt av at jeg får det "lille ekstra", det jeg ikke får ved å kun lese bøker. Gjennom de siste årene har jeg møtt på flere lærere som har klart å imponere meg og ikke minst lærte meg mye nyttig gjennom deres ulike metoder. Her møter du altså på lærere som holder seg oppdatert, som virkelig vet hva de snakker om og som ikke minst vet hvordan de skal videreformidle det til studentene sine.

  KONTAKTER INNEN NÆRINGSLIVET 

BI har svært sterke kontakter i næringslivet og er noe som igjen vil smitte over på deg som student. Det er faktisk slik at en av fire toppledere i Norge har en studiebakgrunn fra BI! Det er også en del som etterspør studenter som kommer fra BI og de kan i mange tilfeller bli prioritert. På grunn av dette jobber skolen stadig med å gjøre undervisningen relevant for å gi studentene en smakebit på hva som venter etter studiene.

 TRIPPLE-CROWN SKOLE 

Et vitnemål fra BI er ikke som alle andre vitnemål. Grunnen til det er fordi Handelshøyskolen BI har de tre største internasjonale akkrediteringene som vil si at det omtales som en tripple-crown skole. Med et slikt vitnemål kan du for eksempel enkelt få deg jobb i utlandet fordi du har de fagkombinasjonene og det faglige nivået som kreves av deg. På verdensbasis er det kun 1% av alle handelshøyskoler som har en slik akkreditering og BI er en av dem!

  FLEKSIBILITET 

BI er en skole som gir studenten mye fleksibilitet, men som forventer at du har selvdisiplin og er det jeg liker best. Du kan med andre ord ta egne valg når det kommer til hvordan studiehverdagen din skal være og forme den akkurat slik du ønsker. Samtidig er det en fast plan som blir fulgt av forelesere og om du er en person som liker å følge en fast rutine så passer det også perfekt for deg. Jeg kan for eksempel ikke dra i alle forelesninger, men det er ikke et problem å ta igjen timen på egenhånd fordi det er en tett kommunikasjon mellom studentene og foreleserne gjennom ulike metoder og programmer.

  TA EGNE VALG 

Her vil jeg igjen gå inn på hvordan du som student kan forme din studiehverdag, for i løpet av det siste året ditt kan du ta ulike valg hvor du selv kan bestemme over hva du skal bruke et helt semester på. Du kan ta valgfag hvor du fordyper deg i emner som du brenner for, du kan dra på utveksling til mange spennende byer rundt omkring i verden eller så kan du velge å ta Internship (praksis) hos en bedrift for å få en større forståelse av hvordan arbeidslivet faktisk fungerer.

Jeg valgte å ta Internship gjennom BI og ved å ta dette valget klarte jeg å få meg en studierelevant jobb før jeg rakk å bli ferdigutdannet. I et annet innlegg har jeg gått mer i dybden av internshippet mitt og min personlige opplevelse og du kan lese mer om det HER om du er interessert! Jeg anbefaler uansett alle om å ta internship, da det er veldig nyttig, spennende og lærerikt.

  DEN PERFEKTE BOBLEN 

"Den perfekte boblen" er kallenavnet mitt til BI, rett og slett fordi det er en stor boble som inneholder alt du trenger og til de dagene hvor BI nesten blir mitt hjem så er det greit å ha alt jeg trenger på et og samme sted. Et stort bibliotek, en stor kantine, kiosker, bokhandel, mange grupperom, bønnerom, stillesaler, altså you name it! Oh btw; Handelshøyskolen BI i Oslo har til og med Starbucks - enough said.

-

Dette var altså seks ulike grunner til hvorfor du bør vurdere BI når du skal søke høyere utdanning og om det er noe mer du lurer på så er det bare å legge igjen en kommentar eller sende meg en melding på Instagram @annarasmiaa.
Til de av dere som enda ikke har sett "Follow Me Around" storyen jeg la ut på BI´s Instagram så kan dere gjøre det ved å søke de opp under navnet @handelshøyskolenbi. Om dere ønsker å lese flere studierelevante innlegg på bloggen min er det bare å klikke seg inn på kategorien EDUCATION.

Håper dere får en super fin helg!

xx, Anna .

Liker

Kommentarer

INSTAGRAM: @annarasmiaa