Slik fikk jeg en studierelevant jobb før jeg ble ferdigutdannet

Jeg er i en periode av livet mitt hvor utdanningen tar my plass og jeg prøver derfor alltid å finne ulike metoder og teknikker for å få størst mulig utbytte av alle årene som går til utdanning.

Tidligere har jeg delt mine favoritt studietips med dere og jeg så at dere likte det godt. Mange av dere som leser bloggen min er studenter selv og jeg vil derfor dele med dere hvordan jeg fikk en studierelevant jobb før jeg faktisk var ferdigutdannet. Tidligere har jeg snakket om ulike teknikker og metoder som kan gjøre studiehverdagen enklere (som dere kan lese HER), men denne gangen vil jeg dele noe med dere som ga meg gode resultater og som er et av de beste valgene jeg har tatt i løpet av utdanningen min.

For som jeg i høst nevnte, startet jeg å jobbe hos Cosmetic Group AS som internshipstudent ved siden av studiene mine. Internship er det samme som praksis og vil si at du jobber hos en bedrift kun for erfaringens skyld, uten å få betalt. Du er der altså bare for å lære om hvordan arbeidslivet innenfor den bransjen du ønsker å jobbe i faktisk fungerer og får muligheten til å utvikle deg innen for det feltet du brenner for.

Det er mange studier som har en obligatorisk praksisdel, men det gjelder ikke de fleste linjene. På BI kunne jeg det siste året mitt velge om jeg ville ta utveksling, internship eller valgfag og landet selvfølgelig på å bli bedre kjent med arbeidslivet. Ved siden av studiene mine har jeg som oftest stått bak kassa, men denne gangen ville jeg prøve å få muligheten til å bidra mer internt i en bedrift. Kravene og konkurransen for å kunne velge Internship på BI er svært høy fordi det kun er 60 personer av alle bachelorstudentene (fra alle linjene) som får plass og jeg jobbet virkelig hardt for å være en av dem. Om du går en linje som ikke tilbyr Internship eller ikke oppfyller alle kravene for å kunne ta internship gjennom din skole så er det ingen fare, for hvem som helst kan faktisk søke Internship på egenhånd.

Mitt beste studietips til deg er derfor å søke om å være praksisstudent uansett hva du studerer, uavhengig om linjen din tilbyr dette eller ikke. Finn ulike bedrifter innen for feltet du studerer for, kontakt de og vær tørst etter å lære om hvordan ting faktisk fungerer. Fortell bedriftene hva du kan bidra med og at du har et stort ønske om å observere i en liten periode. Riktig arbeidserfaring er i mange tilfeller bedre enn et godt karaktersnitt på vitnemålet og det er så viktig at du prøver å gripe denne sjansen før faktisk er ferdigutdannet. En slik arbeidserfaring vil også se veldig bra ut på CV´en din fordi du viser til både utdanning og arbeidserfaring på samme tid. Viktigst av alt vil du bli oppfattet som en person som er villig til å jobbe kun for å utvikle deg selv og hvor erfaring og nysgjerrighet veier mye mer enn penger.

I dag ser jeg på mitt internship som et av de beste valgene jeg har tatt for å utvikle meg selv som student og ikke minst som person. Det at jeg fikk muligheten til å ta med det jeg hadde lært på skolen og praktisere det innad i en bedrift har vært en utrolig lærerik og gyllen mulighet for meg som har gitt meg en bred realitets-orientering. Etter et internship hos Cosmetic Group sitter jeg igjen med mer kunnskap om hvordan ting i arbeidslivet fungerer, i tillegg til at jeg ble tilbudt en jobb som passer både min utdanningsretning og ikke minst interesser. Samtidig har jeg bevist for meg selv at man noen ganger må tråkke litt utenfor komfortsonen sin for å utvikle seg selv.

Selv om et stort ønske ved å ta internship er å få en jobb der etter internshipperioden så er det viktig å huske på at det ikke skal være hovedmålet. Ikke bli skuffet om du ikke får en jobb, for du har vunnet uansett hvis du velger å ta en slik utfordring. Målet er at du skal få en liten fot innenfor arbeidslivet og at du sikrer deg om at du er godt nok rustet for ulike utfordringer etter utdanningen din. Samtidig kan du gjennom et internship lære om hva du liker og misliker ved et eventuelt yrke og være mer klar over hvilke valg og retninger du skal ta når du skal begynne å se etter jobben som passer godt for deg. Det er rett og slett bare positive sider ved å ta et slikt valg, men det krever en del tid, selvdisiplin og arbeidsvilje.

Om dere har flere spørsmål angående internship så er det bare å spørre i vei <3 Nå skal jeg isolere meg selv igjen, for min alle siste eksamen er på torsdag og det er siste innspurt! Jeg er så lei og trenger virkelig ferie. Pray for me.

xx, Anna .

Liker

Kommentarer

lailan
lailan,
Yaaaass B❤️
nouw.com/lailan
annarasmia
annarasmia,
BEYOUI
BEYOUI,
Du er så flink!! ❤️ Stå på, masse lykke til på siste eksamen!
nouw.com/beyoui
annarasmia
annarasmia,
Ellen ❤️ ❤️ tusen takk!
nouw.com/annarasmia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

INSTAGRAM: @annarasmiaa

Instagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaa