SKAM.

Jeg pleier ikke dele så mye om mental helse på min kanal, men likevel er det mange jenter som tar kontakt med meg for å få råd og ikke minst fordi de har mye på hjertet. Det virker som om mange av dere stoler på meg og velger å åpne dere veldig, selv om dere ikke kjenner meg, og det er noe jeg setter veldig stor pris på.

Samtidig vil jeg benytte meg av denne muligheten til å dele noe med dere, enten om du har tatt kontakt med meg eller ikke.

Det er mange som tar kontakt med meg først og fremst fordi de lurer på hvor jeg får motivasjon fra og hvordan jeg holder meg positiv - og det leder oss tilbake til at alt vi ser på Sosiale Medier ikke kun er realiteten, men kun en liten bit av det hele. Alle har sine utfordringer, mørke tanker og vanskeligheter uansett hva man har oppnådd eller hvor bra feeden ser ut. Selv om man har det bra både psykisk og fysisk betyr det ikke at man ikke har sine dager hvor man føler seg nede - og det gjelder oss alle.

Sosiale medier er et album med glansbilder - gjenta den setningen flere ganger og tro på den.
En annen ting jeg vil snakke om er skammen som ligger bak det hele.
Skammen over å være deprimert.
Skammen over å be om hjelp.
Skammen over å være svak i en periode.


Det ligger ingen skam over dette og vi må ikke glemme at selv den sterke blir svak en eller annen gang.
Livet er en kombinasjon av oppturer og nedturer, og uansett hva vi gjør kan vi ikke unngå det som er ment for å komme mot vår vei, som er livet i seg selv. Det handler derimot om hvordan vi håndterer de ulike slagene som kommer mot oss og hva vi velger å gjøre med dem, og viktigst av alt å innse: at vi ofte trenger profesjonell hjelp.

De fleste som tar kontakt med meg har en minoritetsbakgrunn og dessverre ligger det en slags skam over å dra til feks. en psykolog i mange kulturer. Ofte ligger det overtroiske tanker og frykt for å bli stempla som «gal» som hindrer folk i å ta kontakt med en Profesjonell psykolog som har studert i flere år for å hjelpe folk. I flere av disse kulturene er det flaut å komme til det stadiet hvor man skal be om hjelp og en skam over at man har latt de mørke tankene ta over.

I flere av disse kulturene ligger det også en tanke om at «Psykolog ikke hjelper, det er kun Gud som kan redde deg».
Dette er en påstand som man kan snakke veldig lenge om og det er et eget tema i seg selv, da religion trekkes inn.
Tro en en helt fantastisk ting som gir mange en sikkerhetsfølelse og ikke minst håp. Jeg finner selv indre ro, gjennom min tro og jeg tviler ikke et eneste sekund på at bønn og tanken på at det er noen som beskytter oss, er noe som hjelper veldig når mørke tanker og krefter tar over.

Samtidig mener jeg at det er veldig viktig å skille mellom de ulike tingene når det er snakk om mental helse.
Du trenger ikke velge det ene eller det andre. Du trenger ikke velge mellom Gud eller en Psykolog. Du kan faktisk velge begge og holde deg unna en tradisjonell tankegang som stempler deg hvis du ønsker å be om hjelp.

La oss ta et eksempel for å konkretisere det mer:

Hvis du brekker beinet ditt - drar du til legen eller lar du beinet ditt gro av seg selv?

Hvis du velger sistnevnte kan du risikere at bruddet gror av seg selv, men mest sannsynlig vil du få noen varige problemer som feks. kan dukke opp når du går eller løper mye.

Velger du derimot å dra til legen for å få profesjonell helsehjelp, vil du gå gjennom en liten prossess med behandling, før du er oppe og går igjen.

Akkurat slik fungerer mental helse og jeg synes det er synd at vi ikke vektlegger det fysiske og psykiske like mye.
Hvis du føler at du sliter med vanskelige tanker eller om du føler deg deprimert, vær så snill å ta kontakt med noen profesjonelle som kan hjelpe deg med akkurat dette.

Jeg kan ikke gjenta det nok:

Å be om hjelp er ingen skam.

x, Anna .

Liker

Kommentarer

Loviseviking
Loviseviking,
Veldig blaskrevet💕
nouw.com/loviseviking
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

LATEST

INSTAGRAM: @annarasmiaa

Instagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaa