MINE BESTE STUDIETIPS

Hallo ♡

For noen dager siden spurte en leser om jeg kunne poste et innlegg om mine beste studietips og tenkte det passer perfekt å gjøre dette under denne eksamensperioden som mange er rammet av.

Det finnes utrolig mange studieteknikker og ingen fasit på hva som fungerer best eller er mest effektivt for læring. Vi mottar informasjon på forskjellige måter og det er utrolig mange former for studieteknikker man kan tilegne seg. Utfordringen er å finne hva som virkelig passer for deg og hva som vil gi deg størst utbytte. Dette er en litt krevende prosess som krever mye tid, feiling og prøving før man kommer frem til de riktige teknikkene. Jeg vil gjennom dette innlegget vise dere mine beste studietips og håper det kan hjelpe eller motivere noen av dere ♡

1. vær selvdisiplinert og lag din egen plan

Jeg tar nå en Bachelor i markedsføringsledelse på Handelshøyskolen BI i Oslo og er snart ferdig med graden min. Studiene mine har vært krevende siden første dagen og på høyere utdanning er det kun en ting som teller og det er selvdisiplin.

Uansett om man går på ungdomsskole, VGS eller universitet er det viktig å være selvdisiplinert når det kommer til utdanningen sin for å videre kunne skape gode studieteknikker som passer for akkurat deg.

Selvdisiplin er den vanskeligste delen og det krever mye energi og tid for å bli motivert og "trofast" mot sin egen plan. Du kan være selvdisiplinert ved å lage en plan over hva og når du skal gjøre ulike ting og viktigst av alt, følge denne planen. Jo høyere opp i skolesystemet man kommer, jo mindre oppfølging får man og det er da veldig viktig å ikke miste kontrollen over hva man skal gjøre til riktig tid.

Når det kommer til denne planen så trenger det ikke kun å være en studieplan, men en generell oversikt over hva du skal gjøre i løpet av hele dagen.

Mitt tips er å hver søndag lage en plan/oversikt over hva og når ting skal gjøres den kommende uken.

2. Penn & papir

Jeg klarer aldri å pugge, forstå eller få ting til å sette seg fast i hodet ved å lese av en PC skjerm. For meg er dette helt uaktuelt.

Jeg er fortsatt veldig tradisjonell når det kommer til notater og bruker skrivebøker og blekk når jeg skriver ned eksamensnotatene mine. Forskning tyder også på at bruken av penn eller blyant setter hjernen i en tilstand som gjør den mer mottakelig for læring og for meg er dette 100% sant.

I forelesningene pleier jeg å notere på PC og deretter skriver jeg ned det viktigste og mest eksamensrelevante i notatbøkene mine. Dette gir meg en mer tydelig oversikt når jeg skal gjennomgå pensum og øve før en eventuell eksamen.

Mitt største tips er derfor å ikke undervurdere pennen!


3. kreativitet og farger

Hvordan man derimot velger å notere for hånd er en helt annen sak. Å lese av et hvitt ark med svart slurvete blekk er for meg det samme som å lese av PC-skjermen. Vær heller kreativ og bruk farger når du noterer for å gjøre det mer spennende å lese av senere. Vær også flink til å tegne ned ulike modeller og vær kreativ når det kommer til dette.

Jeg koser meg faktisk av å notere med ulike farger og det hjelper meg senere å huske modellene jeg tegnet ned. Jeg bruker triplus fineliner og elsker hvor gode de er å skrive med. I tillegg har de så utrolig stort utvalg av farger!

4. A3-ARK

Min nyeste og favoritt studieteknikk er å notere på A3-ark.

Etter å ha startet på BI var det viktig for meg å se sammenhengen og ikke minst helheten i mange av fagene mine og A3-ark var den beste løsningen. Ved å notere på store ark fikk jeg muligheten til å skrive ned og ikke minst se hvordan ulike emner hang sammen og jeg følte jeg hadde alt på samme sted. Dette gir deg muligheten til å tegne så mange piler, figurer og setninger uten å måtte bla frem og tilbake i skrivebøkene dine. Garantert noe du bør teste ut!

5. forberede eller gjennomgå?

En annen stor utfordring er å vite hvordan man skal være forberedt til en time.

Det jeg har funnet ut er at man ikke trenger å komme forberedt til alle timer, men at det heller er mer nyttig å gjennomgå emnet etter timen. Her er det viktig å bli godt kjent med fagene man har for å deretter vite om man skal forberede seg for en time eller gjennomgå etter timen, eller kanskje gjøre begge to?

6. ONENOTE

Når det kommer til mine noteringer på PC så bruker jeg kun ONENOTE.

Dette er et program som samler alle dine dokumenter på et sted og man kan i tillegg laste ned appen på mobilen og få opp eller redigere notater via mobilen. Her kan man lage mapper for hvert fag og holde orden i notatene sine. Det er som en stor notatbok, bare digitalt og man trenger ikke tenke på å lagre dokumentene sine hele tiden fordi det skjer automatisk.

7. kollokvier 

Den beste måten å lære på er å diskutere og reflektere emner høyt sammen med andre. Man vet ikke hvor mye man kan før man faktisk prøver å gjenfortelle andre om det man har lært. Man lærer også ekstremt mye av hverandre og man kommer raskere frem til løsninger og svar. Gjennom denne metoden skjønner man kjapt om man bør lese mer eller om man er på god vei.


Jeg liker veldig godt når jeg får ønsker fra dere om ting jeg kan skrive om, så om dere har noen tips så er det bare å fortelle meg. Jeg håper dette var nyttig for noen av dere og ønsker dere alle sammen lykke til med eksamen!

​X Anna.

Liker

Kommentarer

kamillahaaland
kamillahaaland,
Fine tips! 😊
nouw.com/kamillahaaland
nadiaalipour
nadiaalipour,
Så flink du er Anna! tusen takk for gode tips babe <3
nouw.com/nadiaalipour
IP: 82.99.3.229

INSTAGRAM: @annarasmiaa