"Jeg vil også skrike ut som Anna Rasmia"

I forbindelse med et intervju ble jeg en gang spurt om hvordan jeg får en bekreftelse på at jeg har klart det som blogger og influencer.

For meg er det ikke topplisten eller statistikken på lesertallet som forteller meg det, men det er heller meldinger som «takk for at du snakker på vegene av oss når vi mister stemmen» som virkelig betyr noe for meg. Det er meldinger som dette som fortsatt gir meg motivasjon til å sette lyset mot saker jeg brenner for, med håp om å gjøre en endring.

Når man kommer inn i blogg-verdenen kan man raskt bli veldig oppslukt i hvor mange som klikker seg inn og hvor man er på topplisten hver dag, men leserne mine har virkelig klart å endre på mitt synspunkt når det kommer til dette. I dag er jeg mer enn nok fornøyd med at mine tekster kan ha hjulpet en jente under en vanskelig periode, at jeg har snakket på vegene av en liten folkegruppe eller i det hele tatt klart å inspirere noen til å skrike ut om det de mener og står for.

Grunnen til hvorfor jeg tar opp dette akkurat nå er fordi jeg kom over en artikkel fra Porsgrunn Voksenopplæring som gjorde meg så rørt at jeg fikk tårer i øynene. Her har en gjeng med voksne mennesker som nylig har kommet til Norge blitt inspirert av teksten min og selv sagt hvordan de ønsker å skrike ut for ting de selv brenner for og dette vil jeg dele med dere - for det var så sårt og vakkert på en og samme tid.

Å få lov til å skrive fritt om noe vi mener, det skal vi i alle fall gjøre mye mer av:

Jeg vil også skrike ut som Anna Rasmia på grunn av diskriminering i hjemlandet mitt. I hjemlandet mitt er problemet ikke bare kjærlighet, men folk har også problemer med å skaffe jobb på grunn av dialekt i språket sitt eller religion. Selv om jeg er fra dette landet, diskuterer jeg ofte denne saken fra Norge. Noen ganger tenker jeg: Hvis alle tenker som jeg, blir diskriminering borte fra hele verden.

– Kvinne, Afghanistan

Jeg mener respekt for hverandre er en av de viktigste verdier i et samfunn. Selv om vi er vant til forskjellige kulturer og levemåte, er det det veldig viktig å ta hensyn og respektere hverandre, derfor må utlendinger prøve å integrere seg i det norske samfunnet.

– Mann, Eritrea

Jeg leste en tekst om ei jente som heter Anna Rasmia som skriker ut om kulturforskjellen. Jeg vil også skrike ut som henne. Jeg vil skrike ut om diskriminering mellom jenter og gutter. Jeg vil skrike ut og spørre mine landsmenn hvorfor. I min kultur har en gutt veldig mye større verdi enn ei jente. Når ei dame føder ei jente blir alle i familien triste. Det er veldig viktig for en familie at det første barnet er gutt. Hvis ei dame føder tre eller flere jenter, da har mannen hennes rett til å få ei ny kone. Han tror at kona hans har et problem.

Jeg vil skrike ut om rett til frihet. I min kultur har ikke kvinner tillatelse til å velge for seg selv. Når ei jente ønsker å bli gift, bestemmer faren eller bestefaren hennes når og med hvem hun kan gifte seg med. Jenter har ikke rettighet til å velge mannen sin. Jenter har ikke rettighet til å gå på skole, men for gutter er det annerledes. Det er litt bedre for jenter nå i de store byene, for eksempel i hovedstaden, men dessverre følger resten av landet denne kulturen. Jeg håper det blir endring i min kultur.

-Kvinne, Afghanistan

Jeg er enig med Anna Rasmia fordi vi er ikke så forskjellige når vi er mennesker selv om vi har forskjellige kulturer og religioner. Vi kan blande kulturer og lage en fin kultur som vi kan bruke sammen, men vi må ta vekk religion for å samarbeide med hverandre. Jeg synes det er veldig dumt at noen tror de er bedre enn andre og det er helt feil fordi ingen er bedre enn andre. Vi kan samarbeide hvis vi hjelper hverandre.

– Mann, Somalia

Jeg skrek ut for kjærligheten og de skriker ut for diskriminering, respekt, frihet, fellesskap og kultur.

Teksten deres traff meg skikkelig og det er engasjement som dette jeg ønsker å oppnå med å være en blogger og påvirker - så tusen takk for at dere lytter til meg. Jeg lover å gjøre det samme.

Du kan lese hele teksten HER

x, Anna .

Liker

Kommentarer

lailan
lailan,
Åh!!! Dette er så bra <3
nouw.com/lailan
celinastamper
celinastamper,
Heia deg😭👏🏽❤️❤️❤️
nouw.com/celinastamper
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

INSTAGRAM: @annarasmiaa

Instagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaa