HOW TO TAKE FLATLAY PHOTOS

Hey hey!

En annen grunn til hvorfor jeg begynte å blogge er fordi jeg elsker fotografi. Denne hobbyen har levd i meg helt siden jeg var liten og jeg har sakte men sikkert utviklet og forbedret meg på den fronten. Jeg gikk alltid rundt med et kamera og slik er det enda. Nå fokuserer jeg mer på mote-og inspobilder som skal gjenspeile meg og min stil samtidig som det skal passe inn i min digitale verden.

Flatlays er noe jeg elsker å sette opp og ta bilde av. Det er rett og slett "flate" bilder tatt fra fugleperspektiv som samler ulike elementer på en gang. Slike bilder legger jeg mye ut av på Instagram og for instafreaks som meg passer det veldig godt å ha slike bilder mellom outfit og selfies for å få en mer flyt i feeden og for å skape en mer inspirerende profil som er finere å bla gjennom.

Selv om flatlays bilder bare går ut på at man tar bilder av ulike ting, er det fortsatt litt utfordrende, spesielt for perfeksjonister som meg... Du må vite hvordan du skal fylle hele kvadratet, hvor de ulike elementene skal ligge og det må rett og slett se ut som et rotete perfeksjonisme før jeg kan bli fornøyd med det hele. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips til hvordan du kan ta de perfekte flatlays´ene til enten din blogg eller Insta.

FINN ET TEMA

Hva temaet skal være og hvorfor man tar dette bildet er alltid viktig å tenke på. Først og fremst for at alle elementene skal ha en sammenheng og for at man skal få frem budskapet sitt gjennom bildet på en riktig måte. Som regel pleier jeg å ta flatlays når jeg har har produsert et innlegg på bloggen som ikke er moterettet og vil gi følgerne en smakebit av hva de kan se mer av på bloggen.

BRUK EN NØYTRAL BAKGRUNN

Å ha en nøytral bakgrunn er veldig viktig for at det ikke skal bli rotete og for mye. Jeg benytter meg alltid av en hvit bakgrunn for å fremheve de elementene som skal være i fokus og pleier å gjøre bakgrunnen enda hvitere og skarpere på Facetune for å få bildet til å "poppe". Husk at det er det er selve elementet som er det viktigste å få frem her og ikke bakgrunnen.

DAGSLYS ER DIN BESTEVENN

Alle bilder blir perfekte i godt dagslys og det gjelder flatlays også. Jeg har ikke et hjemmestudio og må derfor benytte meg av sola (når den er her)... Jeg plasserer det hvite bordet mitt så nært vinduet som mulig og knipser i vei. Husk også at du kan justere på lysstyrken via. iPhone, det hjelper veldig!

BENYTT DEG AV PROPS

Props er ulike elementer man bruker som pynt for å ha med på bildet og for å styrke selve temaet/budskapet. Jeg er veldig glad i å bruke ulike motemagasiner, kameraer, bøker og blomster for å gjøre det hele mer spennende og ikke minst finere. Jeg prøver også å benytte meg av samme type props hver gang jeg tar flatlays, men selvfølgelig på forskjellige måter for å skape en rød tråd i feeden min.

FYLL HELE BILDET PÅ EN SMART MÅTE

Prøv å tiltrekke deg folks oppmerksomhet ved å fylle hele bildet på en smart måte. Det er her snakk om kunsten om å vite hvor man skal plassere ulike props og hvor de skal ligge i henhold til de andre elementene på bordet. Ikke la det bli igjen noen store tomme områder. Plasser tingene sentralt eller spredt rundt om kring. Det er faktisk dette som er det mest utfordrende med flatlays.

KVADRAT BILDER

Jeg tar alle mine flatlays bilder i kvadratform. Først om fremst fordi jeg på den måten forsikrer meg om at alt kommer med slik jeg ønsker når jeg skal legge det ut på Instagram og fordi jeg jeg synes alt blir så mye mer "balansert" (haha ikke spør meg hvorfor). Btw, jeg bruker kun min iPhone 6s Plus når jeg tar slike bilder, du trenger ikke noe pro kamera.

FUGLEPERSPEKTIV

For meg er det aller viktigste at flatlays blir tatt fra fugleperspektiv. På den måten får du en veldig fin vinkel som gir like mye fokus til alt som ligger på bordet. Her må du enten benytte deg av et lavt bord eller en stige. Do it for the gram, girl!

xx, Anna .

Liker

Kommentarer

agnesroos
agnesroos,

bra tips!! <3<3

nouw.com/agnesroos
annarasmia
annarasmia,
Så utrolig gøy å se at dere likte dette! Tusen takk fininger ❤️
nouw.com/annarasmia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

INSTAGRAM: @annarasmiaa

Instagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaa