BACK TO SCHOOL

Sannheten sårer, men sommerferien er ferdig og mange av oss er tilbake til skolebenken. Min første skoledag var på mandag and i´m back at it again. Jeg har til nå studert 15 år i strekk og jeg begynner å føle at jeg blir litt skolelei her. Jeg trenger virkelig en pause. Den eneste motivasjonen jeg har er at jeg er ferdig om 1 år og at jeg da har en Bachelorgrad i markedsføringsledelse. Jeg gråter nesten av tanken og gleder meg allerede til friåret jeg fortjener å ta etter dette.

MEN, litt tidlig er det å drømme seg vekk til friår for foran meg står det et nytt skoleår som krever en del motivasjon og hardt arbeid. Derfor tenkte jeg å dele med dere hvordan jeg forbereder meg til en nytt skolesemester og hva jeg gjør for å få opp motivasjonen.

1. Kjøp en fin planner

Ting blir så mye mer oversiktlig når man skriver det ned for hånd og når det kommer til planlegging så må jeg bruke penn og papir. Hvert år liker jeg å kjøpe en ny planner/kalender. Den hjelper meg til å holde oversikten over alt jeg skal gjøre. Denne gangen slapp jeg å kjøpe en selv fordi mine herlige venninner kjøpte en til meg. Den er så fin og man blir motivert bare av å se og åpne den. Jeg blir frista til å skrive i den og ikke minst komme meg gjennom det jeg skal.

2. Bullet Journal - Back to school plan

Dette var en idé som jeg fikk av en leser. Hun lurte på om jeg kunne lage en bullet journal og jeg visste ikke hva det var før jeg søkte det opp. GJETT om jeg ble inspirert! Selv om jeg ikke er i nærheten av hvor flinke andre folk på nettet er så likte jeg det veldig godt og gjorde det på min egen måte. Jeg lagde rett og slett min egen lille plan over den første måneden på skolen og skrev ned litt mål, viktige datoer, notater, og en to do liste. Her er det ingen fasit på hvordan man skal gjøre det, men man finner utrolig mye inspirasjon på YouTube. Så mitt andre tips er å sette seg ned og skrive ned ting som dette. Pynt det og gjør det ekstra fint å se på for å holde motivasjonen oppe. Personlig synes jeg det er så gøy å tegne/skrive ned slike ting på den måten.

3. Dra i alle introduksjonstimer 

Selv om man føler det er unødvendig, er det faktisk viktig å være i de første timene. Dette for å bli litt bedre kjent med læreren, for å få et innblikk i hva faget går ut på og ikke minst hva som forventes av deg som student. Det er også greit å benytte disse første timene for å komme tilbake til skolerutinen på en rolig måte.

4. Kjøp nye skrivebøker og penner

Altså jeg er verdens største nørd når det kommer til dette, men jeg MÅ ha fine penner som er digge å skrive med. Dette i seg selv motiverer meg til å ta notater. Hva jeg skriver på er også en viktig del. Det finnes så mange fine og små skrivebøker som man kan fylle med masse forskjellig.

Pennene jeg bruker er:

Marvy For drawing - Black 0,3

Staedtler Triplus fineliner fargepenner

Carioca joy fargetusjer

5. Skriv ned læringsmål

Undersøk alle læringsmål i hvert fag. Hva forventes av deg? og hva forventer du av læreren din? Hva kan du bruke dette faget til og hvordan kan du oppnå best mulig karakter?

6. Tøm pc´en din

Et nytt skolesemester trenger en ryddig og organisert pc. Overfør dokumenter som du ikke har bruk for til en harddisk og behold de du mener du kan få bruk for. På den måten slipper du å lete blant mange unødvendige dokumenter og selv om dette er en prosess som tar tid, er det så verdt det.

. . .

Dette var egentlig alle tipsene jeg hadde å dele med dere ved skolestart. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om mine beste studietips og om du er interessert kan du lese det HER .

Lykke til med studiene ♡

xx, Anna .

Liker

Kommentarer

kristinw
kristinw,
Så gode tips! Jeg kunne se bare ut av bildet at du gikk markedsføringsledelse - hehe! Kjente igjen fagene 😉 Jeg elsker også lister og farger og alt som kan dilles og dulles med, hehe <3 Det kjekkeste når man leser til eksamen er å ha litt fargerike notater man har tatt gjennom timene !
nouw.com/kristinw
annarasmia
annarasmia,
Hahaha🙊 helt enig med deg!
nouw.com/annarasmia
sandrahuske
sandrahuske,
Så fint du skriver😍
annarasmia
annarasmia,
Haha tuusen takk! Liker faktisk ikke skriften min 😂🙏🏽
nouw.com/annarasmia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

INSTAGRAM: @annarasmiaa

Instagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaaInstagram annarasmiaa