NEW YORK LOOKBOOK

Da var ferien over og jeg er tilbake fra New York! Turen var helt fantastisk og NYC var akkurat slik jeg så det for meg og enda mer. Som alle sa til meg før jeg dro er det "en skikkelig Anna by", og det var det helt klart. Alt fra menneskene og til maten var helt fantastisk og i tillegg til det hele var vi også veldig heldige med været! Jeg har med andre ord opplevd mye i løpet av den siste uken som jeg kan se tilbake til nå som jeg sitter i hjemmekarantene i minst 2 uker.

Jeg fikk også veldig mange spørsmål om antrekkene jeg hadde på meg i New York - her har dere derfor en liten LookBook fra turen min!

TRIBECA

Leather pants - Gina Tricot // Blazer - ZARA // Bag - Louis Vuitton // Top - MANGO // Boots - NELLY // Sunglasses - Celine // Belt - GUCCI

BRYANT PARK

Jacket/Blazer - Other Stories // Skrit - ZARA // Top - NAKD // Boots - Nelly // Hat - H&M // Bag - GUCCI // Sunglasses - Celine

CHELSEA

Pants - ZARA // Top - Djerf Avenue // Coat - Old H&M // Sunglasses - DIOR // Shoes - Custom made from Italy

BROOKLYN BRIDGE

Skrit - H&M // Top - ZARA // Sneakers - ACNE Studios // Bag - Louis Vuitton // Sunglasses - PRADA

SoHo

Coat - Sandro // Jeans - Vintage Asphalt // Knit - MANGO // Bag - GUCCI // Boots - Nelly

TIME SQUARE

Jeans - ZARA // Coat - Old H&M // Top - BALENCIAGA // Shoes - Custom made form Italy // Bag - Gucci

x, Anna .

Liker

Kommentarer

BUCKET LIST DESTINATION

Reisemodus er på og jeg er klar for å krysse av en bucketlist-destinasjon som lenge har vært en drøm.
Det har vært noen småreiser her og der i det siste, men nå er det altså en 8,5 timers flytur som venter på meg! Når jeg tenker meg om er det faktisk den lengste flyruten jeg har tatt og jeg kjenner at jeg både gruer og gleder meg til den.
Jeg har i hvert fall tatt på meg et komfortabelt antrekk, kjøpt et magasin, lastet ned serier og hamstret inn litt godis – så dette går nok bra!

Grunnen til hvorfor jeg reiser nå er fordi jeg prøver å snu litt om på «ferietradisjonene» mine. Tidligere har jeg spart ferie til sommeren, men hvorfor skal jeg reise når sola først er på sitt beste her i landet? Jeg tenker at det er bedre å rømme på denne tiden av året for å koble av og oppleve noen nye steder, og viktigst av alt fordi jeg er så deppa og trøtt HVERT år, rundt denne perioden – så JA TAKK for ferier i mars!

Anyways, jeg gleder meg masse til denne turen sammen med min fiiineste Saloua ❤

x, Anna .

Liker

Kommentarer

En helt ny spalte!

Hallo alle sammen og velkommen til en helt ny spalte på bloggen min!

Som dere helt sikkert vet så skriver jeg ikke kun om mote og sminke her, og jeg vil ta det enda et hakk lengere. Jeg får ofte karriere-og utdanningsspørsmål fra mange av dere og det ville derfor ikke vært så dumt å dele mer av dette med dere her! Det finnes allerede en egen spalte for "utdanning", men nå er jeg ferdig med den fasen (i hvert fall for en liten stund) og har stupt i det såkalte arbeidslivet.

Jeg jobber med noe jeg elsker og heldigvis er jeg i et felt som er i konstant endring, som igjen fører til at jeg lærer noe nytt og spennende hver eneste dag. Denne spalten blir derfor for de spesielt interesserte og som gjerne vil vite mer om den digitale verdenen sett fra et markedsføring og sosiale medier perspektiv.

Nå vet mange av dere litt om min bakgrunn, men om du er ny her så har jeg en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra BI og jobber for tiden som Sosiale Medier-og innholdsspesialist for VITA. Heldigvis klarte jeg å kombinere utdanningen med noe jeg elsker, som er kosmetikk og velvære. Før det jobbet jeg som Social Media Manager for en annen bedrift og som Markedskoordinator i en liten periode.

Til tross for det er jeg egentlig veldig fersk når det kommer til arbeidslivet, men skal med den erfaringen jeg har fått de snart 3 siste årene, utdanningsbakgrunnen min, og en hel haug med passion prøve å dra dere litt mer inn i en kategori som er en stor del av min hverdag, og jeg håper det er både nyttig og spennende for mange av dere.

Så dere, som jeg sa på Insta, så er den beste starten for alt å kjøre på med en Q&A! Jeg fikk inn en del forskjellige spørsmål i første omgang, noe som egentlig er veldig greit mtp. at jeg skal dekke flere av disse emnene under denne spalten - so here we go!

Spørsmål og Svar!

Må man være matte geni for å ta markedsføring eller noe liknende innenfor økonomifagene? Var matte fagene vanskelige på BI?
Dette spørsmålet får jeg veldig ofte av folk som vurderer å ta en utdanning på BI. Jeg skal ikke lyve og si at matten var enkel og noen ganger måtte jeg jobbe så mye med mange av disse fagene til jeg seriøst fikk mental breakdowns. Samtidig er jeg et perfekt eksempel på at man kan slå disse tallene hvis man virkelig jobber hardt. For jeg har aldri vært noe særlig flink i matte, men klarte likevel å få gode karakterer i disse fagene fordi jeg prioriterte de og ga ekstra tid og energi til akkurat dette. Prioriteringer og selvdisiplin betyr ALT når det kommer til utdanning. Ja, matten på BI var vanskelig, men den var IKKE umulig.


Hvordan var markedsføringsutdanningen? Var det mange innleveringer og oppgaver?
Jeg er veldig fornøyd med utdanningen i markedsføringsledelse og hele oppsettet som var på BI. Ja, jeg vil si at det var en del innleveringer og arbeidskrav, men ikke noe som jeg følte var unormalt mye - vil si det er som alle andre utdanninger.


Hvordan ser markedet ut? Er det vanskelig å få jobb?
Det er litt vanskelig å si hvordan markedet ser ut akkurat nå fordi det avhenger veldig på hvilket felt man tenker på. Markedsføring er et stort felt som dekker mange ulike områder og både fordelen og ulempen med å ha en slik bakgrunn er at du har veldig mange muligheter, og med veldig mange muligheter kan man enten bli forvirret eller ta tak i det man ønsker å jobbe videre med.

Hvis det er en ting som er sikkert med markedsføring, så er det at det at selve faget ikke dør ut, men at det heller er metodene som endrer seg med tiden. Markedsføring er nødvendig og vil alltid eksistere og sånn sett synes jeg det er et safe karrierevalg. Noen sliter med å få jobb, samtidig som andre får det rett etter utdanningen - og slik er det med alt annet, så jeg vil ikke si at denne "usikkerheten" kun gjelder for markedsføringsfeltet. Det er alltid behov for markedsføring!Hadde du alltid lyst til å satse på markedsføring og hva drømmen din som liten?
Faktisk ikke... Jeg hadde en veldig "usikker-fase" og det var ikke før 2. året mitt på VGs at jeg fant ut av hvilken retning jeg ville gå. Hadde jeg visst at markedsføring var det jeg ville satse på hele veien, hadde jeg faktisk gått for medier og kommunikasjon på VGs og ikke SSØ.

Jeg hadde aldri en konkret "jobbdrøm" som barn, men salg har alltid vært en stor interesse og da jeg ble introdusert for dette faget på VGs gikk det opp for meg at dette helt klart er et felt jeg må fordype meg i.


Hvor gammel var du da du fikk interesse for blogging?
Jeg tror vi alle hadde en klein Piczo-blogg som 14-åringer (HAHA), men den seriøse interessen for dette startet da jeg først lagde denne bloggen for 3 år siden :-)


Hvordan kan jeg bli influencer på Instagram?
Legg ut rumpebilder.

Hehe, neida! Hvis det var en konkret oppskrift for hvordan man ble influencer på Sosiale Medier, hadde vi alle vært det (eller de fleste av oss). Dessverre har jeg ikke en liste på hva som skal til, men innhold har ALT å si. Man må skape innhold som virker interessant for mennesker og som folk føler de får litt nytte av, enten om det er sport, skjønnhet, kropp, mote eller vitenskap. For å virkelig få det til må man kanskje skille seg litt ut av mengden og være villig til å dele litt mer av sin hverdag, slik at man forhåpentlig vis blir en "kilde" som folk søker etter hvis de trenger inspirasjon etter det feltet DU velger å fokusere på.


Er det vanskelig å drive med blogg?
Jeg vil ikke si at det er vanskelig, men at det er krevende kan jeg ikke legge skjul på. Jeg liker for eksempel ikke å legge ut ting bare for å legge ut, og tenker hele tiden gjennom hva jeg faktisk skal poste, hvordan kvaliteten er, om det er nyttig osv.. Slike ting tar tid og mye energi! Mange tror at det kun handler om å slenge på noen bilder og ord, men det ligger mye mer planlegging og kanskje litt ofring bak det hele.


Hvilken videregåendeskole gikk du på?
Jeg gikk på Elvebakken VGs


Hva kan man jobbe med etter en utdanning i markedsføringsledelse?
Det er VELDIG mye å jobbe med. Hvis du ser rundt deg er alt markedsføring og det er mye du kan spesialeisere deg innenfor. Jeg valgte for eksempel å gå mer for den digitale delen av markedsføring og fokusere på Sosiale Medier som hovedkilde. Jeg er veldig glad i å ta bilder og skape eget innhold og føler at jeg kan bruke den kreative siden ved meg selv gjennom den jobben.

Andre ting du ellers kan jobbe med er Reklame, Performance, Digital Margeksføring, Innholdsproduksjon, E-com og listen fortsetter...


Positive og Negative sider ved BI? Mener du at det hjalp deg ut i markedet?
Det mest positive for meg når det kom til BI, var selvfølgelig at de hadde markedsføring som en hel linje og ikke kun som et fag, som på høyskolen. Det var først og fremst derfor jeg valgte BI.

Andre positive ting er at du kan være veldig fleksibel med tiden din og at du ikke har så alt for mange obligatoriske oppmøter. For mange kan det være negativt, fordi man ofte kan glemme det bort, men her gjelder det bare å være selvdisiplinert.

Man har også veldig mange fine muligheter på BI når det kommer til utveksling, internship og valgfag. Jeg valgte feks. Sosiale medier som valgfag i tillegg til Internship siste året mitt - noe som var grunnen til at jeg fikk jobb rett etter studiene mine!

Negative ting har jeg ikke så mye å si på, men dyrt var det!


Er det mye fokus på KPI´er på jobben din og føler du et press utenfor jobben hvis du ikke oppnår dem?
Jeg har selvfølgelig KPI'er på jobb og rapportering av dette mener jeg er veldig viktig for at ting skal gå rundt og for at man skal se hva som faktisk gir gode resultater. Der jeg jobber kan vi heldigvis være med på å bestemme hvilke KPI'er vi føler er viktig for oss og deretter ta et utgangspunkt i det. Jeg føler ikke at det er et press utenfor jobb, fordi jeg gjør så godt jeg kan og kan ikke gjøre mer enn det. Jeg ser faktisk mer på det som en motivasjon for å oppnå gode resultater og for å ha noe å strekke seg etter.

x, Anna .

Liker

Kommentarer